Manifest









Manifest palafollenc per la celebració de la consulta sobre la independència de Catalunya


La Carta dels Drets dels Pobles de les Nacions Unides indica en el seus articles tercer i sisè:

• “Qualsevol poble té el dret d’afirmar-se com a nació. L’existència d’una nació es manifesta a través de la voluntat col· lectiva dels seus membres a autoorganitzar-se políticament i institucionalment”.

• “Qualsevol poble té el dret permanent d’autodeterminar-se d’una manera independent i sobirana”.

Aquests drets reconeguts a les més altes instàncies internacionals, no són però reconeguts al poble de Catalunya amparant-se en uns marcs legals obsolets i totalment superats en aquest àmbit. Així doncs, un grup de palafollenques i palafollencs a títol individual, implicats en diferents aspectes de la vida associativa del poble (la cultura, el lleure, la política, etc.) redactem aquest manifest amb l’objectiu d’engegar un procés participatiu al nostre poble que avanci en el reconeixement i la pràctica d’aquest dret.

A diferència de la legislació vigent, que relega aquestes consultes a un estat ‘no vinculant’, nosaltres creiem fermament que sempre és vinculant el fet de consultar democràticament la nostra voluntat. Amb aquest convenciment hem decidit treballar amb La Coordinadora Nacional de Consultes per la Independència per fer servir el protocol organitzatiu assumint la data del 25 d’abril per plantejar la següent pregunta:

Està vostè d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?

Des de La Plataforma palafollenca pel Dret a Decidir és precisament això el que volem aconseguir: senzillament tenir el dret a decidir com volem que sigui el nostre país.

Volem que aquesta consulta rebi el suport de la majoria de les palafollenques i dels palafollencs, i a la vegada estem convençuts que no admet plantejaments partidistes o interessats. És per això que convoquem a participar en la seva organització tant a persones particulars com a representants d’entitats i càrrecs electes de formacions polítiques a l’Ajuntament que és, en definitiva, la nostra més immediata representació institucional.

0 comentarios:

Publicar un comentario